Onze huidige maatschappij vraagt veel van ons en de druk wordt alleen maar groter. Al van jongs af aan wordt je getest en moet je al beantwoorden aan een bepaald beeld – het perfecte beeld. Lukt het niet om aan dat beeld te voldoen, of creëer je een beeld over jezelf waaraan je moet voldoen, dan ontstaat stress. Stress die zich uit in – gebrek aan assertiviteit, je moeten profileren, keuzestress, piekeren, faalangst, onzekerheid.
Dit is waar veel mensen aan lijden met als gevolg: kans op een burnout.

In deze lezing wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen overspannenheid, vermoeidheid, depressie en burn-out vanuit de effecten van perfectionisme. Tevens wordt aandacht besteed aan de lichamelijke effecten. We leven in een wereld waarin het gevolg wordt besteden en onvoldoende wordt gekeken naar de oorzaak.

Perfectionisme ontstaat op jonge leeftijd als gevolg van invloeden uit onze maatschappij. Een overlevingsstrategie. Wat denk jij dat van jou wordt verwacht en hoe pas jij dat op jezelf toe. Het streven naar het perfecte laat zich zien in stress-elementen, zoals uitstelgedrag of controle willen houden. Het effect kan invloed hebben op jouw lichamelijke welzijn.

Het wordt een informatieve avond met ruimte voor discussie en uiteraard vergeten we het gezellig samen eten, borrelen en netwerken niet.

Voor wie: (HR) managers, coaches/trainers, professionals en ondernemers.