Koffers pakken – Wat neem ik mee?

Al maanden staat de zon hier in Nederland hoog aan de hemel. Zon en zomer geeft een vakantiegevoel. Alleen al die maanden ging het werk gewoon door. En nu is het dan zover. Vakantie.

Hoe ziet dat er bij jou uit?

Koffers inpakken, huis schoon, was gedaan, auto gecontroleerd of tickets binnen en parkeerplaats bij het vliegveld geregeld. Waar ga ik naar toe? Warm weer dan veel luchtige kleding. Kans op wisselvallig weer of kamperen dan toch ook een lange broek en een warme trui. Actief zijn of luieren.

Want ook op vakantie gaan is plannen en zorgen.

En wat neem ik allemaal nog meer mee in mijn koffer?

Dat ene project, waar alles niet zo lekker liep en je niet het verwachte resultaat hebt bereikt. Of die nog niet beantwoorde mailtjes.

Of de zorg voor de kinderen thuis of de zorg voor je ouder wordende ouders.

Iedere dag leven we met de druk van ‘te moeten’ presteren. Niks mis mee. Alleen staan we  er zelden bij stil hoe dat voor ons voelt.

Zo ook op vakantie. Want thuisgekomen moeten we toch kunnen vertellen wat we allemaal hebben gedaan of wat we wel niet allemaal hebben gezien. Onbewust zit dat ook in ieders systeem. Doorgaan in het tempo van het werkritme of ineens helemaal niks meer doen.

In plaats van gefocust te zijn op je werk, de zorg of wat je allemaal nog moet presteren is vakantie een moment om eens na te denken wat jij echt belangrijk vindt.

Een leeg hoofd

* is minder zwaar

* kost minder energie

* geeft ruimte voor nieuwe ideeën

* geeft rust

* zet situaties in een ander perspectief

Wat wil je echt niet meenemen in je vakantiekoffer om zo ruimte in het koffer te maken om eens stil te staan bij jezelf. Na je vakantie kun met een leeg hoofd richten op wat jij echt belangrijk vindt.

Bel me gerust wanneer je een ander inzicht wilt ontdekken van jouw vaste patronen.