Je ware gezicht durven tonen

Dat is eng.
Ik ervaar dan kwetsbaarheid en een gevoel van onveiligheid.

Vreemd toch!
Er is geen direct gevaar, dus vanwaar die stress die door mijn lijf giert?

Er komen van allerlei gedachten in me op als:

– wat wordt er van mij verwacht?

– wat zal die ander van mij vinden?

– hoe moet ik reageren?

– wat denkt die ander over mij?

En begint het denken en overwegen. Irreële gedachten maken zich meester over mij en dat veroorzaakt stress.

Inmiddels herken ik deze gedachten en heb ik ze leren ombuigen door op mijn gevoel te vertrouwen ertoe te doen en het verlangen van waardering niet bij de ander te zoeken maar bij mezelf. Ik durf daardoor mijn ware gezicht te tonen. En geloof me…..veel minder stress.

Gelukkig heeft stress ook zijn goede kanten.

De gedachte over geeft je stress, niet het hebben van stress. Stress is van nature een verdedigingsmechanisme om tot actie te komen of je te wapenen tegen gevaar. Het maakt je waakzaam, alert, scherp en je gaat wat doen.

Leer de stress in je lichaam te accepteren, zoals jij jouw lichaam als van jezelf accepteert om daarmee jouw stressniveau te leren verlagen. Steun vanuit het sociale netwerk helpen daar enorm bij, alleen heb je deze steun te leren vragen en te accepteren. 

Wil je leren daarin jouw hart en gevoel te volgen, bel me voor een vrijblijvende kennismaking.