Om mensen te stimuleren om na te denken over hun loopbaan heeft Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld. Daarmee kunnen alle werkende 45-plussers gratis gesprekken voeren over hun loopbaan.

Je werkt en je bent 45+ en je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Je zit je lekker in je werk. Waarschijnlijk sta je niet dagelijks stil welke betekenis dit werk voor je heeft. Misschien wil je wel van richting veranderen.

Ben jij 45 jaar of ouder en heb je een baan?
Wil je eens nadenken over een volgende stap in je loopbaan of hoe jij denkt vitaal te blijven in je werk? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van gratis 4 uur loopbaanadvies door met een erkende loopbaanadviseur in gesprek te gaan.

Kortom, een goede werkplek voor jou. Wel word je een jaartje ouder en de veranderingen op het werk blijven doorgaan. Denk je wel eens terug aan hoe het werk 10-15 jaar geleden was? Niet meer te vergelijken met nu! Was het toen beter of slechter? Ach, het was anders!
Vraag je je wel eens af hoe jouw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kun je jouw huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden?
Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kun je werken leuk houden? Zou u misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden?

En welke stappen moet u dan nemen?
Het Ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

Is een Ontwikkeladvies iets voor jou?

Ben je vijfenveertig jaar of ouder? Dan kun je gebruik maken van het Ontwikkeladvies. Je krijgt dan kosteloos persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal minimaal vier uur, zullen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het Ontwikkeltraject zul je meer zicht hebben op wat de toekomst voor jou brengt en hoe jij hier zelf invloed op kan uitoefenen. Je krijgt een beter beeld hebben van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend jouw AOW-leeftijd kan bereiken. Voor advies kun je uiteraard ook altijd terecht bij jouw huidige werkgever, vakbond of andere organisaties.
Mijn regie – mijn loopbaan!
Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving. Deelname aan het Ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het Ontwikkeladvies wordt besproken,blijft een zaak tussen jou en de loopbaanadviseur. Jouw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit later met jouw leidinggevende bespreekt of niet.

Wat moet u doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?

Je hoeft eigenlijk heel weinig te doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies. De belangrijkste stap is dat je zelf een loopbaanadviseur zoekt die je een Ontwikkeladvies wil en mag geven. De aanvraag van de subsidie wordt door de loopbaanadviseur gedaan

Bel of app me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie:
www.stevigzacht.nl of https://lnkd.in/ewCT6rX.