Ervaringsverhalen

Tijdens de sessies is gesproken over mooie, intense en bijzondere thema’s. Wat me nog steeds ontroert, is hoe kwetsbaar ik bij je kon zijn in die momenten. Hoe je in het contact bleef en aanwezig was. Het doet me goed om heel natuurlijk, als vanzelf, op eenzelfde, zachte frequentie te praten en om in een gezamenlijke sacred space te zijn.

Marjorie

 

Via de regeling Ontwikkeladvies voor 45+-ers doorliep ik een kort traject met Wilma Wajon. Met als insteek terug- en vooruit te kijken naar mijn loopbaan. Waar bevind ik me nu? Waar wil ik heen? Wat breng ik mee? Wat heb ik nodig?
Wilma is een kei! In het geen genoegen nemen met mijn eerste of het makkelijke antwoord. In het mij laten uitzoeken + vinden waar mijn persoonlijke thema’s zitten. In het spiegelen + uitdiepen van mijn reacties.

Wilma’s opdrachten en speelse oefeningen hielpen mij om buiten de geijkte paden te denken. Dat leverde mij verrassende inzichten op, en hier en daar een ongezochte vondst. Zowel voor mijn werk als voor mijn leven daarbuiten.
Ik kijk terug op een kort en krachtig ontwikkeltraject, waarin Wilma mij coachte op weg naar hernieuwde inspiratie en inzichten, en een frisse blik op de toekomst.

Ellen, opleidingsadviseur

 

Geen doel hebben, niet weten wat je met je leven wil.
Alleen maar doen wat anderen van je verwachten.
Wie ben ík dan, eigenlijk?
Wat vind ík leuk?
Kan, of mag, ik voor mezelf kiezen?
Al deze vragen kon ik bespreken met Wilma. Zonder oordeel, maar met veel compassie ging zij met mij op zoek.
Denk niet dat zij antwoorden geeft! Je krijgt -pittige- vragen!
En daarmee zet zij een denkproces in gang.
Het resultaat was voor mij net zo’n verrassing als voor haar 🙂
Ik ben klaar met het traject, maar het proces werkt door.
Ik kan weer vooruit en heb weer zin in het leven.

Jacqueline

 

Ik heb bij Wilma enkele Haptonomische sessies mogen ervaren. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten.
Door mijn verleden en omstandigheden had ik geen vertrouwen meer in mijzelf. Ook heb ik de gewoonte om mijzelf teveel aan te passen aan een ander waardoor ik mijzelf verlies.
De sessies zelf waren bijzonder. Ik probeerde vaak op een rationele manier te verklaren wat er met mij gebeurde maar dat lukte niet. Wilma gaf me een veilig en vertrouwd gevoel om mij open te stellen voor mijn innerlijke vermogen. Met simpele oefeningen liet Wilma mij ervaren hoe mijn lijf met spanning op situaties reageert. Ik ben een gevoelspersoon maar ik reageer heel snel rationeel. Wilma liet mij ervaren dat door naar mijn gevoel te luisteren en zacht voor mijzelf te zijn dat ik daardoor ook flexibeler kan zijn voor mijzelf en mijn omgeving.
Mijn partner merkte al snel een positieve verandering bij mij. Dit zat hem vooral in een stuk rust die ik over mij heen had gekregen. Ik voel me ook weer krachtig, durf ik naar mijn gevoel te luisteren en er naar te acteren.

Sylvia, commercieel administratief medewerker.

 

In het begin dacht ik: waar ben ik nu weer in beland! De opening: Vertel!!! is me lang bijgebleven. Ik heb zelf eens na moeten denken over hetgeen ik wil of kan. Dit doe je normaal nooit. Jouw openheid en de ongedwongen sfeer draagt bij een de plezierige samenwerking. Jouw kracht is jouw houding tegenover de persoon die voor je zit. Jij weet precies de juiste snaar te raken, zodat je medewerking krijgt. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op onze gesprekken.

Marco, team VTH gemeente Asten

 

Ik had al 2 keer eerder mindfullness mogen ervaren voordat ik de cursus kreeg bij jou. Dit was een hele andere ervaring. De setting zoals hij gegeven werd was erg prettig. Jouw persoonlijke betrokkenheid maakt echt het verschil. De geleerde dingen zijn Makkelijk uit te voeren in de praktijk waardoor het Een effect op de lange termijn en op de rest van je leven heeft. Voor het eerst kon ik er iets mee en had ik er dus ook Echt iets aan. Zou het iedereen gunnen.

Mariëlle, deelnemer Flow netwerk

 

Ik heb Wilma als coach mogen ervaringen gedurende mijn traineeship bij de Rabobank. Wilma had de ondankbare taak om iemand te coachen die een richting had gekozen die volledig buiten zijn comfortzone lag en dus geregeld voor omhoog staande nekharen zorgde. Met een hoop begrip, maar op de juiste momenten voldoende daadkracht heeft zij mij hierdoorheen gecoacht. Haar empathische vermogen werkte op mij heel geruststellend. Ik zat regelmatig hoog in mijn emotie en dan wil je eerst gehoord worden alvorens er naar een oplossing c.q. vervolgstap wordt gekeken. Met veel geduld en vooral veel geluister heeft Wilma voor mij een zeer belangrijke rol gespeeld. Dit heeft ertoe geleid dat ik door kreeg hoe ik de mindere momenten goed kon doorstaan en hier sterker van werd. Dit heeft een hoop bloed, zweet en tranen gekost maar heeft zich uiteindelijk terugbetaald. Mijn traineeship was succesvol en heeft ertoe geleid dat ik een senior positie kreeg binnen Rabobank en zelfs mijn MBA mocht gaan volgen. Ik denk met veel plezier terug aan onze samenwerking en ben Wilma nog steeds dankbaar voor haar hulp!

Steven, Young Professional Traineeship, Rabobank

 

De afgelopen jaren heb ik 2 keer een dreigend conflict met mijn werkgever gehad over de invulling van mijn functie. Omdat wij hier samen niet uit kwamen en het mij persoonlijk heel erg raakte heb ik beide keren Wilma gevraagd mij hierbij te adviseren en ondersteunen. In beide gevallen heeft het inschakelen van Wilma voor mij tot een positief resultaat geleid waardoor ik, na een moeilijke periode, nog steeds elke dag met veel plezier mijn werk doe. Ik heb Wilma leren kennen als een professioneel, meelevend en sociaal persoon met een hele warme persoonlijkheid.
Vooral door haar jarenlange opgedane kennis en ervaring kan Wilma in korte tijd een analyse maken van de problemen waar de personen die zij coacht mee te maken hebben. Daarnaast kan Wilma zich goed verplaatsen in positie van zowel mij als mijn werkgever. Tevens zorgt Wilma ervoor dat je niet gaat denken vanuit een tunnelvisie. Hierbij nog opgeteld het enthousiasme en gedrevenheid waarmee Wilma haar werk doet en mij heeft begeleidt maakt het dat ik Wilma bij iedereen kan aanbevelen in het geval dat de relatie met je werkgever, even, niet zo is als die moet zijn.

Wilma. Nogmaals hartelijk dank.

Adri, teamleider

 

Ik heb vanaf oktober 2011 op een heel plezierige wijze met Wilma samengewerkt. Haar werkwijze is gestructureerd, met ruimte voor eigen inbreng. Wilma zet vooral aan tot nadenken over jezelf, zowel zakelijk als privé. Ondanks de eigen inbreng houdt Wilma de structuur en het programma goed in de gaten. Ze heeft een groot inlevingsvermogen, veel betrokkenheid, maar ook humor en is niet bang om je een spiegel voor te houden. En dat vind ik heel belangrijk. Kortom een prima coach!

Hans, accountmanager MKB

 

Wilma heeft me de ruimte gegeven om mezelf te ontdekken en te groeien, maar ook om met mezelf te worstelen. Op de juiste momenten wist ze in te grijpen door een opmerking of een vraag zodat ik nooit het gevoel heb gehad écht vast te zitten. Wilma is erg persoonlijk en past haar sessies aan op de de persoon tegenover haar, wat ik erg fijn vond. Ze heeft me met dit traject vooral veel inzicht in mezelf gegeven. Ik heb mezelf nog beter leren kennen en heb het gevoel dat ik daardoor zekerder in het leven sta. Ik weet beter wat ik wil, en vooral ook wat ik niet wil. Dit traject en met name Wilma’s hulp hierin is daardoor erg waardevol voor mij gebleken!

Anne-Mieke, financieel adviseur